wendy

Ik ben Wendy de Bell, samen met mijn zoon Tristan (16) woon ik in Alkmaar. In 2020 ben ik afgestudeerd als Toegepast Psycholoog richting Jeugd en Ontwikkeling. 

Mijn schoolcarrière is niet standaard geweest. Op de middelbare school kon ik mijn plek niet vinden en stroomde ik af. Ik besloot school voor gezien te houden en ging aan het werk. In de horeca, achter de bar, werd mijn passie voor psychologie steeds verder aangewakkerd. Van jongs af aan heb ik menselijk gedrag interessant gevonden. Wat drijft iemand om te doen wat hij of zij doet en waarom gedragen mensen zich zoals zij doen? Wat gaat er om in mensen hun hoofd, hoe denken zij en waarom is dit per persoon zo anders? Allemaal vragen die ik mezelf regelmatig stelde en wat eigenlijk ook altijd terug te zien was in de gesprekken die ik voerde met mensen aan de bar. Hoe vaak ik in mijn leven heb gehoord dat ik psycholoog zou moeten worden is niet te tellen. 

Toen mijn zoon even niet zo lekker ging op school en ik bang was dat hij zonder diploma te halen van school zou gaan, besloot ik zelf een diploma te gaan halen. Zo kon ik mijn verhaal dat een diploma belangrijk is, kracht bij zetten. Omdat ik niet direct universiteit aandurfde besloot ik via een thuisstudie de HBO opleiding richting psychologie te gaan doen. In eerste instantie wilde ik richting gesloten jeugdzorg, maar na een korte stage kwam ik erachter dat dit mij niet helemaal lag. Ondertussen werd mijn zoon thuiszitter en was ik heel hard op zoek naar begeleiding voor zijn hoogbegaafdheid en passend onderwijs. Ik vond het heerlijk om daarmee bezig te zijn en begon de vrije opdrachten binnen mijn studie ook steeds meer te richten op hoogbegaafdheid, dubbel bijzonder en passend onderwijs. Mijn afstudeerscriptie heb ik uiteindelijk ook geschreven met het onderwerp hoogbegaafdheid. Mijn stages rondde ik af bij project Turn-Over en VluchtelingenWerk waar ik werkte met jongeren en gezinnen waarbij er sprake was van complexe (multi)problematiek. 

In oktober 2020 ben ik bij Kinderpraktijk Derkein komen werken. Net als Mariëlle begeleid ik (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, jongeren en hun ouders.