mariëlle

Als je overweegt om hulp voor je kind te gaan zoeken wil je natuurlijk weten met wie je te maken hebt. Dat zou ik zelf ook willen weten!

Ik ben Marielle Stutterheim. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen, 1 jongen (19) en 2 meiden (16 en 14) en een hond (4). Ik heb Kinderpraktijk Derkein in 2010 opgericht.

Zelf heb ik het een en ander meegemaakt in mijn jeugd. Mijn ouders hebben heel erg hun best gedaan om mij hierin zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden, en dat was nog niet zo gemakkelijk. In die tijd werd er anders naar kinderen gekeken en hulpverlening voor kinderen was er amper. ‘Later’ zou ik er geen last meer van hebben, zo werd gedacht. Mijn ouders hebben het in ieder geval regelmatig gehoord. Inmiddels weten we wel beter, en gelukkig is er nu wel hulpverlening voor kinderen.

In 2009 ben ik gestart met de opleiding Integratieve Kinder- en Jeugdtherapeut. Dit is een 3-jarige post-HBO opleiding die helemaal gericht is op het begeleiden van kinderen en jongeren. Deze opleiding sprak mij aan omdat hij veel praktische methoden combineerde met theorie en praktijkervaring. Ik vond het heel erg leuk om weer nieuwe dingen te leren en vooral om met kinderen bezig te zijn. Hun verhalen te horen en te luisteren naar wat ze te vertellen hadden. Ze te zien stralen als ze weer een stapje dichter bij hun doel kwamen. Met ze mee te leven als er een keer iets nog niet helemaal goed ging. Ze stappen zien nemen waar ze daarvoor alleen van droomden om zo uiteindelijk hun doel te bereiken. En ik vond daar de bevestiging: met kinderen én hun ouders werken is echt het allerleukste dat er is!

Omdat ik steeds vaker in aanraking kwam met hoogbegaafdheid en ik ontdekte dat hierover bij veel professionals die met kinderen werken weinig tot niets bekend is, ben ik me hierin gaan verdiepen. Ik heb er veel over gelezen, cursussen gevolgd en inmiddels een netwerk om mij heen van mensen die ook met deze kinderen werken vanuit verschillende rollen en vakgebieden. Begin 2022 heb ik de opleiding ECHA-specialist hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond. Voor mijn eindscriptie heb ik literatuuronderzoek gedaan naar de ontwikkeling van trauma bij hoogbegaafde kinderen. Een onderwerp dat me enorm boeit en waar nog erg weinig over bekend is. Ik hoop dat ik hier ook in de toekomst een bijdrage aan kan blijven leveren. De meeste kinderen, jongeren en volwassenen die ik in de praktijk begeleid zijn (vermoedelijk) hoogbegaafd.

Mijn cv kun je bekijken op LinkedIn. En als je meer wil weten, kun je het me altijd vragen.