mariëlle

Hallo, ik ben Mariëlle Stutterheim. Als je overweegt om hulp voor je kind te gaan zoeken wil je natuurlijk weten met wie je te maken hebt. Dat zou ik zelf ook willen weten!

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen, 1 jongen (17) en 2 meiden (14 en 12). Ik woon inmiddels al 21 jaar in Bergen en heb het daar prima naar mijn zijn.

Zelf heb ik het een en ander meegemaakt in mijn jeugd. Mijn ouders hebben heel erg hun best gedaan om mij hierin zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden, en dat was nog niet zo gemakkelijk. In die tijd werd er anders naar kinderen gekeken en hulpverlening voor kinderen was er amper. ‘Later’ zou ik er geen last meer van hebben, zo werd gedacht. Mijn ouders hebben het in ieder geval regelmatig gehoord. Inmiddels weten we wel beter, en gelukkig is er nu wel hulpverlening voor kinderen.

Na de middelbare school ben ik de lerarenopleiding gaan doen, ik wilde graag met kinderen werken en hen verder op weg helpen. Dat leek met het mooiste wat er was. Toen ik afstudeerde als docent Engels en Nederlands was er weinig werk in het onderwijs en omdat stil zitten niets voor mij is ben ik een andere kant op gegaan. Ik heb als intercedente gewerkt bij Randstad en daarna jaren als personeelsadviseur. De rode draad in mijn werk was wel altijd het werken met mensen, het liefst vanuit een coachende rol. Ik heb in die tijd ook NLP gedaan en de propedeuse Psychologie aan de UvA. Na een aantal jaar ging het behoorlijk kriebelen. Ik had het gevoel dat ik mijn hart moest gaan volgen, ik wist alleen nog niet wat mijn hart wilde. Ik kreeg in die tijd regelmatig de vraag waarom ik geen coach werd, maar dat was het toch net niet helemaal. Ik heb toen een heel mooi traject gedaan waarin mij duidelijk werd dat mijn hart bij het werken met kinderen lag.

Toen ging het heel snel. In 2009 ben ik gestart met de opleiding Integratieve Kinder- en Jeugdtherapeut. Deze opleiding sprak mij aan omdat hij veel praktische methoden combineerde met theorie en praktijkervaring. Ik vond het heel erg leuk om weer nieuwe dingen te leren en vooral om met kinderen bezig te zijn. Hun verhalen te horen en te luisteren naar wat ze te vertellen hadden. Ze te zien stralen als ze weer een stapje dichter bij hun doel kwamen. Met ze mee te leven als er een keer iets nog niet helemaal goed ging. Ze stappen zien nemen waar ze daarvoor alleen van droomden om zo uiteindelijk hun doel te bereiken. En ik vond daar de bevestiging: met kinderen én hun ouders werken is echt het allerleukste dat er is!

In 2010 kreeg ik mijn diploma kindercoach, sinds september 2012 ben ik gediplomeerd Rots en Water trainer en eind 2012 ben ik afgestudeerd als Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut. Omdat ik de laatste jaren steeds vaker in aanraking kwam met hoogbegaafdheid en ik ontdekte dat hierover bij veel professionals die met kinderen werken weinig tot niets bekend is, ben ik me hierin gaan verdiepen. Ik heb er veel over gelezen, cursussen gevolgd en een netwerk om mij heen van mensen die ook met deze kinderen werken vanuit verschillende rollen. In januari 2018 ben ik begonnen met de opleiding ECHA-specialist hoogbegaafdheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Een substantieel deel van de kinderen die ik op dit moment begeleid is getest of vermoedelijk hoogbegaafd.

Het mooiste van het werken met kinderen vind ik dat je een kind helpt om te gaan met wat het tegenkomt of overkomt op het moment dat het is gebeurd. Kinderen zijn nog heel flexibel, hebben nog een enorm lerend vermogen. Door aan de slag te gaan met wat er in hun jeugd is voorgevallen los je het in hun jeugd op, geef je ze handvatten waardoor ze weer verder kunnen.  Zo kunnen ze weer gaan groeien en bloeien.

Mijn cv kun je bekijken op LinkedIn. En als je meer wil weten, kun je het me altijd vragen.