hoogbegaafdheid

Sinds ik een aantal jaar geleden in aanraking kwam met hoogbegaafdheid en hoogbegaafde kinderen ben ik me steeds verder in dit onderwerp en in deze kinderen gaan verdiepen. Ik heb mijn hart verloren aan deze groep kinderen en op dit moment zie ik voornamelijk (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren en hun ouders in mijn praktijk. Begin 2022 heb ik de ECHA-opleiding afgerond aan de Radboud Universiteit. Hierdoor kan ik mijn kennis en ervaring als integratief kinder- en jeugdtherapeut combineren met wetenschappelijk onderbouwde kennis van hoogbegaafdheid. Ik merk dat dit een fijne combinatie is waardoor ik zowel de kinderen en jongeren zelf als hun ouders goed kan uitleggen waar gedrag, frustratie en uitdagingen vandaag komen, en ook wat er nodig is om hier een positieve omslag in te kunnen maken.  

In 2016 zijn we gestart met naschoolse peergroepen voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Vanaf het schooljaar 2022-2023 worden deze groepen voor kinderen die naar de basisschool gaan georganiseerd vanuit Stichting IQGroei. Voor meer informatie over de stichting kun je kijken op www.iqgroei.nl. Heb je belangstelling voor deelname aan de groep kun je een mail sturen naar info@iqgroei.nl.

De jongerengroep voor (vermoedelijk) hoogbegaafde jongeren vanaf 14 jaar die op vrijdag bij elkaar komt zal in ieder geval nog tot het eind van 2022 door ons georganiseerd worden. Er is nog zeer beperkt plek in deze groep. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op: info@kinderpraktijkderkein.nl